a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

DECÀLEG

10 apunts per a afavorir la convivència del teu gos a la ciutat.

1 ) El teu gos o gossa sí que pot orinar en arbres i andrones de la ciutat.

2 ) El teu gos o gossa no ha d’orinar en el mobiliari urbà. En cas que ho faça, hauràs de netejar l’orí amb un poc d’aigua.

3 ) Si el teu gos o gossa defeca al carrer o qualsevol lloc públic has de recollir la femta amb una bossa impermeable i dipositar-la perfectament tancada a la paperera o contenidor que tingues més a prop. No fer-ho pot suposar sancions de fins a 600 €.

4 ) Has de censar la teua mascota al Cens Municipal i en el Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal.

5 ) Dus el teu gos lligat. Consulta quan i on pots dur-lo solt segons l’Ordenança Municipal sobre tinença d’animals en l’entorn humà.  Ací pots vore les zones específiques per a gossos

6 ) Evita que el teu gos moleste al veïnat. A voltes, no és una tasca fàcil. Si necessites ajuda, pots acudir a ensinistradors i professionals que et tiren una mà.

7 ) Els gossos tenen prohibit accedir a les zones de recreació infantils per temes d’higiene i seguretat. Però sí que poden córrer i jugar a les   zones habilitades per a ells.

8 ) Si tens un gos agressiu, evita que es produïsquen situacions violentes: dus-lo amb una corretja curta i amb boç. Si tens un gos PPP, consulta l’ordenança municipal al respecte.

9 )    Passeja al teu gos sovint: ell o ella ho estarà desitjant i amb això l’ajudaràs a traure la seua energia, socialitzar i estimular el seu olfacte.

10)  Gaudeix del teu gos! Qui tenim gos sabem que tenim un amic únic. Però respecta també als qui no en tenen. Tots podem compartir l’espai urbà, conviure i ser feliços. Això és ser un ciutadà exemplar!